BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Tejfölös-borsos-csirkeragú

2015. január 25. 20:20 - viknya

Tejfölös borsos csirkeragú

Imádom a tárkonyos ételeket.... már alig várom....

 

"Hozzávalók:

 

  • 70 dkg csirkecomb (csontozott)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanálnyi tárkony
  • só, bors

Elkészítése:


A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr267108693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása