A Grízes Krémes nevű sütemény receptje alapján jött az ötlet ehhez az alábbi finomsághoz.
Hozzávalók:
- 2 liter tej
- kb 30 dkg búzadara
- 20 dkg cukor
- 40 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tábla étcsokoládé
- 1 citrom
Megfőzzük a tejben a búzadarát vaníliás cukorral, míg egy kicsit hűl a vajat felolvasztjuk és össze keverjük a cukorral. Ezek után belekeverjük a vajas cukorba a megfőtt grízt, belereszeljük a citrom héját és belecsavarjuk fél citrom levét.
Beletesszük egy sütő papírral kibélelt tortaformába rétegenként rakhatunk bele gyümölcsöt is (én meggy befőttel képzeltem el...), 1-2 órát hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt gőz felett egy kis vajjal felolvasztjuk az étcsokoládék majd ráöntjük a grízre.
Amint megdermedt a csokoládé tálalhatjuk is. 1000-1500 Ft-ból kihozható!
És tudjuk mindent csak...
...ízlés szerint!