BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Nutellás Túrógolyó

2015. október 25. 16:46 - viknya

Nutellás Túrógolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek porcukor (ízlés szerint)
  • nutella
  • 20-25 dkg étcsoki

 

Elkészítése:

Egy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb. 15 perc).

A túrót villával, vagy krumplinyomóval áttörjük, belekeverünk 2 zacskó vaníliás cukrot, 2-3 ek porcukrot és 1 zacskó zselatin fixet. Az elkészült masszát szintén hűtőbe tesszük min. 10 percre.

Pihentetés után a túrós masszából vizes kézzel nagyobb diónyi halmokat veszünk ki, egy kicsit ellapítjuk a tenyerünk közt. Egy keményre dermedt nutella lapocskát teszünk a közepébe, majd gombóccá formáljuk. Kb. 20-22 db lesz belőle. Visszatesszük a hűtőbe min. 1 órára.

Az ét csokit felolvasztjuk, és egy villa segítségével a golyókat megmártjuk benne. A felesleget lecsepegtetjük, és sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket. Hűtőbe tesszük, amíg a csoki megszilárdul.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr88020661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása