Nagypapám jut mindig eszembe róla... hm... meg a palacsintáról is főleg a csintalan palacsintáról :) de ezt majd egy másik alkalommal!
Nagyon hosszú sokáig tart de minden percet megér!
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg krumpli
- 2 evőkanál zsiradék (ez lehet zsír vagy vaj)
- 3 tojás
- liszt
- só (sok)
Sós vízben megfőzőm a krumplit, ha megfőtt leöntöm róla a vizet és egy tálba villával össze passzírozom a zsiradékkal. Megvárom míg teljesen kihűl. 2 tojást, apránként adagolva a lisztet hozzáadom majd össze gyúrom. Liszt mennyiségére azt írnám legszívesebben, hogy annyit amennyit felvesz, de kb 30-40 dkg kell hozzá.
Ízlés szerint sózom, a tésztát mindenképpen kóstoljuk meg!
Kinyújtom, pogácsa szaggatóval a körülbelül 1 mutató ujjnyira kinyújtott tészta tetejét körbe "mintázom" majd kiszaggatom. Kivajazott, zsírozott tepsibe berakom a pogácsákat, felverem a maradék tojást hozzáadok egy kis sót és megkenem a tetejüket, hogy szép aranybarnák legyenek!
800 Ft-ból simán kihozható, laktató és én nagyon nagyon de nagyon szeretem <3 !
Csak...
Ízlés szerint!!!