BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Krumplis pogácsa

2015. március 05. 17:32 - viknya

Nagypapám jut mindig eszembe róla... hm... meg a palacsintáról is főleg a csintalan palacsintáról :) de ezt majd egy másik alkalommal!

Nagyon hosszú sokáig tart de minden percet megér! 

Hozzávalók: p_20150228_173317.jpg

  • 1-1,5 kg krumpli
  • 2 evőkanál zsiradék (ez lehet zsír vagy vaj)
  • 3 tojás
  • liszt
  • só (sok)

 

Sós vízben megfőzőm a krumplit, ha megfőtt leöntöm róla a vizet és egy tálba villával össze passzírozom a zsiradékkal. Megvárom míg teljesen kihűl. 2 tojást, apránként adagolva a lisztet hozzáadom majd össze gyúrom. Liszt mennyiségére azt írnám legszívesebben, hogy annyit amennyit felvesz, de kb 30-40 dkg kell hozzá.

Ízlés szerint sózom, a tésztát mindenképpen kóstoljuk meg!

Kinyújtom, pogácsa szaggatóval a körülbelül 1 mutató ujjnyira kinyújtott tészta tetejét körbe "mintázom" majd kiszaggatom. Kivajazott, zsírozott tepsibe berakom a pogácsákat, felverem a maradék tojást hozzáadok egy kis sót és megkenem a tetejüket, hogy szép aranybarnák legyenek!

800 Ft-ból simán kihozható, laktató és én nagyon nagyon de nagyon szeretem <3 !

pogikicsi.jpg

 

Csak... 

Ízlés szerint!!!

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: RecepteK ÉteleK

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr787243553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása