BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Sajttorta

2015. június 02. 14:02 - viknya

Sajttorta

Nem is tudom hova kapjak... hirtelen.... meggyszósszal esetleg??? De a recept tökéletesnek látszik mégis mindig változtatni akarnék rajta....

 

 

"Hozzávalók:

15 dkg darált keksz
10 dkg Rama Vajas íz

  • Sajtkrém

    20 dkg krémsajt (ha lehet tejszínes)
    1 db tojás
    6 dkg cukor
    1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
    1 kezeletlen narancs reszelt héja, vagy 2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
    0,5 narancs leve

  • A tetejére

    2 dl tejföl
    3 dkg cukor
    1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
    0,5 narancs leve
    1 kezeletlen narancs reszelt héja, vagy 2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj

  • Eperszósz

    15-20 dkg eper (bármilyen bogyós gyümölcsből készíthető), friss vagy fagyasztott
    1-2 evőkanál cukor ízlés szerint
    1 dl víz
    1 teáskanál zselatinpor

 


 

Elkészítés

1.A kekszmorzsát gyúrjuk össze a szoba hőmérsékletű Rama Vajas ízzel, majd 12 felé osztva nyomkodjuk a 12 papír kapszli aljába, vagy szilikon muffin formákba, így szebb lesz a muffinunk. Tegyük a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
2.Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra.
3.Robotgéppel dolgozzuk össze a krémsajtot a tojással, a cukrokkal, a citromhéjjal és a narancslével. Miután kivettük a kekszalapot a hűtőből, osszuk el a krémet egyenletesen, helyet hagyva a tejfölös krémnek a tetején. Süssük 20-25 percig, majd a sütőből kivéve pihentessük egy negyed órát. Ezalatt keverjük ki a tejfölös krémet, kenjük a muffinok tetejére, és süssük még 10-12 percig. Letakarva tartsuk a formában másnapig a hűtőszekrényben, gyümölcsszósszal tálaljuk.
4.Eperszósz készítése: Az epret vágjuk apró kockákra, és a cukorral pár percig forraljuk össze. Keverjük hozzá a zselatint, hogy legyen tartása. Kissé lehűtve kínáljuk a szószt a kész muffinokhoz.

 

Tippek

 

Ha olyan szószt szeretnénk, ami nem folyik le a muffinról, használjunk több zselatint és kanalazzuk a muffinok tetejére miután kihűltek!"

de tudjuk minden csak Ízlés szerint....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr797252309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása