BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Csupacsoki keksz

2017. szeptember 25. 21:49 - viknya

Rákaptam a Milka csokis cookira... talán itthon is el tudom készíteni <3

"Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • kb 1 ek vanília aroma
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 8 dkg kristálycukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 1 tábla ét vagy tejcsokoládé

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra. A csokikat egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.

A puha margarint/vajat alaposan elkeverjük a kétféle cukorral, majd a tojást és a vanília aromát hozzáadjuk és az egészet jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a lisztet, a kakaóport és jól keverjük el az egészet.

A csokikat a végén adjuk hozzá és jól keverjük el a masszában.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát evőkanállal ráhalmozzuk, majd kissé ellapítjuk. A kekszeket egymástól távolabb tegyünk, mert sütés közben kissé elterülnek.

Kb 7-8 perc alatt süssük készre. Ne ijedjünk meg, ha kivesszük ennyi idő után, még puhának, sületlennek látszik, de nem az! Fontos, hogy ne süssük tovább, mert akkor kiszárad!

Vegyük ki a kész kekszeket és hagyjuk kihűlni a tepsin. Ahogy hűl, úgy lesz egyre szilárdabb halmazállapotú.

Ha nem fogy el még aznap, akkor tegyük dobozba. Másnap is ugyanolyan finom, puha lesz. Nekünk ebből az adagból 22 db kekszünk lett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4712896078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása