BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Emeletes habos szelet

2017. szeptember 25. 21:53 - viknya

"Hozzávalók:


Alap:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
  • 10 dkg porcukor
  • kb 2-2,5 dl tej

Túrókrém:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 7,5 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
  • 1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

Vaníliás krém:

  • 2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej

Tetejére:

Alap:

A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.

Túrókrém:

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.

A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.

Vaníliás krém:

A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.

Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

 

Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1612896096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása