BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Közösségi kenyér

2015. január 03. 10:57 - viknya

Közösségi kenyér

Nagyon régóta nézegetem... éppen itt lenne az ideje.... bár már most tudom min fogok módosítani :)

"Hozzávalók:

1 db fél kg-os  kenyér
1 kg szeletelt gomba + pár evőkanál vaj, só és bors
egy csokor petrezselyem
egy evőkanál kakukkfű
egy evőkanál fenyőmag, napraforgómag vagy tökmag (nem kötelező)
15 dkg sajt
egy deci olvasztott vaj
egy csokor újhagyma


Elkészítés:
.
A gombát pároljuk-pirítsuk meg a vajon a kakukkfűvel és a petrezselyemmel együtt, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni egy kicsit.

Ezalatt melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A sajtból vágjunk vékony szeleteket. Az újhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk szeletkékre.
A kenyérbe vágjuk mélyen 3 csíkot hosszanti irányba, majd keresztbe is annyit, hogy kockák alakuljanak ki. A kenyér alját ne vágjuk át, maradjon egyben.
A kockák közé mindenhova dugdossuk be a pirított gombát, majd szórjuk meg az újhagymával, és tegyünk minden vágásba sajtot is. Egy konyhai ecsettel kenjük be a margarinnal a kenyér teljes felszínét, a maradék margarint pedig csöpögtessük  a kenyérre.
Szórjuk meg a magokkal, majd az egész kenyeret csomagoljuk be alufóliába, és 15 percre tegyük a sütőbe.

15 perc elteltével vegyük ki a kenyeret, csomagoljuk ki a fóliából, és tegyük vissza még tíz percre.

Tálaljuk frissen, mindenki tépjen belőle kedve szerint - egyszerűen mennyei. Azok az olvadt sajtos-pirított gombás álom puha kenyérdarabok... hmmm."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr907036179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása