Citromos petrezselymes tengeri hal citromos joghurtos öntettel, bonyolultan hangzik pedig az egyik legegyszerűbb étel amit ismerek!
Hozzávalók:
- 2-4 db nagyobb tengeri halfilé
- 1 fél citrom leve
- 1 pohár joghurt, teáskanál liszt
- só, bors, petrezselyem
A halat bepácolom egy fél citrom levével, sóval, borssal, petrezselyemmel és ha van otthon egy kis olíva olajjal, bármilyen olaj sőt olvasztott vaj is megfelel erre a célra.
Hagyjuk állni míg elkészítjük a köretet én most párolt répát és rizst készítettem hozzá.
Vajon serpenyőbe kisütöm a halfiléket, amint kezdenek "szétesni" kész is vannak. Kiszedem őket és ami marad a serpenyőben el nem főtt vaj, víz keverékéhez hozzáöntöm a páclevet ami megmaradt a tányérban. Amint újra forrásban van hozzáadom a joghurtot és egy kis lisztet, hogy egy kicsit sűrű legyen. "Összerottyan" és máris kész!
Tálaláshoz felhasználhatjuk a citrom héját is!
800-1000 Ft-ból kijön akár 3-4 emberke jól lakik vele! Férfiaknak persze nem ajánlom...
...Ízlés szerint...