BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Citromos petrezselymes tengeri hal citromos joghurtos öntettel

2015. március 05. 17:52 - viknya

Citromos petrezselymes tengeri hal citromos joghurtos öntettel, bonyolultan hangzik pedig az egyik legegyszerűbb étel amit ismerek!

Hozzávalók:dsc_0973.jpg

  • 2-4 db nagyobb tengeri halfilé
  • 1 fél citrom leve
  • 1 pohár joghurt, teáskanál liszt
  • só, bors, petrezselyem

 

 

A halat bepácolom egy fél citrom levével, sóval, borssal, petrezselyemmel és ha van otthon egy kis olíva olajjal, bármilyen olaj sőt olvasztott vaj is megfelel erre a célra.

Hagyjuk állni míg elkészítjük a köretet én most párolt répát és rizst készítettem hozzá.

Vajon serpenyőbe kisütöm a halfiléket, amint kezdenek "szétesni" kész is vannak. Kiszedem őket és ami marad a serpenyőben el nem főtt vaj, víz keverékéhez hozzáöntöm a páclevet ami megmaradt a tányérban. Amint újra forrásban van hozzáadom a joghurtot és egy kis lisztet, hogy egy kicsit sűrű legyen. "Összerottyan" és máris kész!

Tálaláshoz felhasználhatjuk a citrom héját is! 

800-1000 Ft-ból kijön akár 3-4 emberke jól lakik vele! Férfiaknak persze nem ajánlom...

dsc_0975.jpg

...Ízlés szerint...

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: RecepteK ÉteleK

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr127243805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása