Börzsönyi csirkecomb tepsis-burgonyával
Hozzávalók 2 főre:
- 2-4 csirkecomb
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 4 nagyobb szem krumpli
- olaj vagy vaj
- ízlés szerint só, bors
A combokat megmossuk bevágjuk alul a csont két oldalán, sózzuk majd összekeverjük a lisztet a pirospaprikával és beleforgatjuk a combokat teljes egészében főleg a bőrét.
Krumplit és a hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk besózzuk. Belepakoljuk őket egy kivajazott tepsibe, a combok tetejére kis vajdarabkákat teszünk jól megsózzuk meg borsozzuk ezeket és mehet a sütőbe.
Egyszerű, olcsó, laktató! 800-1000 Ft-ból!
Az egyik barátnőmnél voltunk és az anyukája sütötte így a csirkét. Bár ő sokkal több pirospaprikával, zsírral és krumpli nélkül ropogósra sütötte, úgy is nagyon finom viszont én így szerettem. Mi még ezt a paprikás lisztet keszeghez használjuk, megforgatjuk benne és olajon ropogósra sütjük, imádom leropogtatni az uszonyait, bár itt érdemes sót tenni a paprikás lisztbe is.