BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Börzsönyi csirkecomb tepsis-burgonyával kicsit másképp

2015. január 02. 14:06 - viknya

Börzsönyi csirkecomb tepsis-burgonyával

Hozzávalók 2 főre: 

  • 2-4 csirkecomb
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 nagyobb szem krumpli
  • olaj vagy vaj
  • ízlés szerint só, bors

 

A combokat megmossuk bevágjuk alul a csont két oldalán, sózzuk majd összekeverjük a lisztet a pirospaprikával és beleforgatjuk a combokat teljes egészében főleg a bőrét. 

Krumplit és a hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk besózzuk. Belepakoljuk őket egy kivajazott tepsibe, a combok tetejére kis vajdarabkákat teszünk jól megsózzuk meg borsozzuk ezeket és mehet a sütőbe.

Egyszerű, olcsó, laktató! 800-1000 Ft-ból!

Az egyik barátnőmnél voltunk és az anyukája sütötte így a csirkét. Bár ő sokkal több pirospaprikával, zsírral és krumpli nélkül ropogósra sütötte, úgy is nagyon finom viszont én így szerettem. Mi még ezt a paprikás lisztet keszeghez használjuk, megforgatjuk benne és olajon ropogósra sütjük, imádom leropogtatni az uszonyait, bár itt érdemes sót tenni a paprikás lisztbe is. 

komment
Címkék: RecepteK ÉteleK

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr577033025
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása