BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Grízes Krémes

2015. január 05. 14:27 - viknya

Grízes Krémes

Hétvégén ez jön!!!!! Szerintem megbolondítom egy kis barackkompóttal vagy banánnal :) 

"Hozzávalók:
Tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 csapott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 8 csapott evőkanál porcukor

Krémhez:

  • 1 liter tej
  • 14 dkg búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • Kb 4 dkg kakaópor

 

Elkészítése:

A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport.

A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a hab ne törjön a kakaós, sütőporos lisztet és a felvert habot. A masszát egy vajazott, lisztezett 35x27cm-es tepsibe öntöm és megsütöm. Hagyom kihűlni.

Amíg a piskóta hűl addig a tejben a vaníliás cukrot és a búzadarát kemény grízzé főzöm. Amíg hűl a gríz addig a margarint a porcukorral robotgéppel jól kikeverem.

A kihűlt grízhez keverem a margarinos krémet. A piskótát kettőbe vágom, az alsó lapra rákenem a krém felét a másik lappal befedem, és rákenem a krém másik felét.

Tetejét jól megszórom kakaóporral és hűtőbe teszem. 2 óra elteltével szeleteltem fel."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr847044027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása