Tejfölös-mustáros csirke
Hozzávalók 2 személyre:
- 30-40 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma, vagy fél póréhagyma
- mustár
- 1 kicsi tejföl
- só, bors, oregánó olaj
- rizs
Apróra vágom a hagymákat, kis darabokra a csirkemellet. Olajjal, sóval, borssal pácot készítünk, beleforgatjuk a felvágott csirkemellet.
Ezek után összekeverjük a tejfölt és a mustárt, tehetünk bele oregánót, ízlés kérdése. Ezek után egy tepsibe vagy jénai tálba réteges beletesszük, úgy, h a tetejére mustáros tejföl jusson.
Én zacskós rizzsel készítettem el, igazi kollégista kaja! 800-1000 Ft!
Lehet ezt tejszínnel, serpenyővel "pörkölt"-esen is megcsinálni.... csak kreatívan... !!! :)