Gombakosárkák sütve!
Karácsony után, elegem lett a halakból és a húsokból... de marad egy kis dinsztelt lila káposztám... mivel is egyem?
Végül a boltban lévő akció döntött, viszonylag olcsón sikerült gombát vennem.
Hozzávalók:
- 4-5 fej nagyobb gomba
- 1 kicsi tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- rukkola, paradicsom (amilyen zöldség van otthon)
- só, oregáno, olíva olaj
Megmossuk, megtisztítjuk a gombát kivesszük a törzsét (nekem maradt pár kisebb gombafej a törzsekkel együtt felszeleteljük és lesütjük egy kis olajon sóval és vagy vegetával-,reggelire egy kis gombás tojás?).
A tejfölbe beleteszünk egy maradék rukkolát, belereszeljük a fokhagymát, teszünk hozzá sót, oregánót és már készen is van a töltelék.
A gombafejeket felfelé fordítva beletesszük a sütőbe, olíva olajjal meglocsoljuk és megtöltjük őket, a tetejére (ha van otthon) paradicsom karikát teszünk és megsütjük!
45-60 perc alatt sül meg, a legelején be irdalhatjuk a gomba fejek tetejét nem túl mélyen, h teljesen átsüljön. Ne ijedjünk meg ha teljesen fekete színe lesz a gombafejnek ha biztosra akarunk menni vizet is rakhatunk a tepsi aljára, hogy párolódjon.
......Ízlés szerint......