BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Gombakosárkák sütve- lila káposztával

2015. január 17. 17:17 - viknya

Gombakosárkák sütve!

Karácsony után, elegem lett a halakból és a húsokból... de marad egy kis dinsztelt lila káposztám... mivel is egyem?

Végül a boltban lévő akció döntött, viszonylag olcsón sikerült gombát vennem.

Hozzávalók:gombajo.jpg

  • 4-5 fej nagyobb gomba
  • 1 kicsi tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • rukkola, paradicsom (amilyen zöldség van otthon)
  • só, oregáno, olíva olaj

 

Megmossuk, megtisztítjuk a gombát kivesszük a törzsét (nekem maradt pár kisebb gombafej a törzsekkel együtt felszeleteljük és lesütjük egy kis olajon sóval és vagy vegetával-,reggelire egy kis gombás tojás?).

A tejfölbe beleteszünk egy maradék rukkolát, belereszeljük a fokhagymát, teszünk hozzá sót, oregánót és már készen is van a töltelék.

A gombafejeket felfelé fordítva beletesszük a sütőbe, olíva olajjal meglocsoljuk és megtöltjük őket, a tetejére (ha van otthon) paradicsom karikát teszünk és megsütjük!

gomakapi.jpg

45-60 perc alatt sül meg, a legelején be irdalhatjuk a gomba fejek tetejét nem túl mélyen, h teljesen átsüljön. Ne ijedjünk meg ha teljesen fekete színe lesz a gombafejnek ha biztosra akarunk menni vizet is rakhatunk a tepsi aljára, hogy párolódjon.

 

......Ízlés szerint......

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: RecepteK ÉteleK

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr57082735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása