Nagyon-nagyon finomak ezek a mini Sajttorták, viszont nekem beleragadt a muffin formába :( ...
...így csúnya de finom kategóriába tartozik! :)
Szilikonos muffin formát fogok használni ehhez a recepthez!
Hozzávalók:
Kekszes alap
- 15 dkg darált keksz
10 dkg Rama Vajas íz
Sajtkrém
- 20 dkg tömlős sajt
1 db tojás
6 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 kezeletlen narancs reszelt héja, vagy 2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
0,5 narancs leve
A tetejére
- 2 dl tejföl
3 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
0,5 narancs leve
1 kezeletlen narancs reszelt héja, vagy 2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
Meggyszósz
- 15-20 dkg fagyasztott meggy
1-2 evőkanál cukor ízlés szerint
1 dl víz
1 teáskanál zselatinpor
A kekszmorzsát össze gyúrjuk Rama Vajas ízzel, majd 12 felé osztva nyomkodjuk szilikon muffin formákba.
Hűtőben tároljuk míg elkészítjük a krémet! Össze dolgozzuk robotgéppel a krémsajtot a tojással, a cukorral, a citromhéjjal és a narancslével.
Miután kivettük a kekszalapot a hűtőből, elosztjuk a krémet egyenletesen, helyet hagyva a tejfölös krémnek a tetején.
20-25 percig sütjük előmelegített sütőben, majd a sütőből kivéve hagyjuk kicsit kihűlni. Közben kikeverjük a tejfölös krémet, és rá kenjük a muffinok tetejére, ezután sütjük még 10-12 percig.
Az meggyet a cukorral pár percig forraljuk és hozzáadjuk a zselatinport.
Én legközelebb narancs helyett citrommal fogom teljes egészében Ízesíteni és barackkompóttal vagy barack lekvárral fogom tálalni!
Mindent csak Ízlés szerint!