Karácsonyi menünk 6 éve egészült ki ezzel a fogással, most születésnapom alkalmából megcsináltam magamnak, fogalmazzunk úgy, hogy nem vagyok tortást... mint a nevéből is adódik császár szalonnával volt az eredeti recept nekem túl markáns íze van ebben az ételben, így én bacon szalonnát használok!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 20-30 dkg bacon szalonna
- 10-20 dkg sonka szalámi
- 10 dkg sajt
- nagy tejföl
- majonéz
- só, bors, cukor
Csirkemellet szeletekre vágjuk, sóval borssal ízesítjük, majd kevés olajon serpenyőben kisütjük. A bacon szalonnát és a sonka szalámit is megpiríthatjuk kicsit. A sajtot idő közben lereszeljük egy tálba.
E közben összekeverjük a tejfölt, majonézzel egy kis cukorral sóval és borssal, tartármártást csinálunk.
Előveszünk egy nagyobb jénai tálat, elkezdjük rétegezni benne a hozzávalókat.
Csirkemell szeleteket rakunk a tál aljára én nem szoktam plusz zsiradékot bele tenni a jénai tálba csak azt ami a kisütés után megmarad a serpenyő aljában. Következő réteg a bacon szalonna és sonka szalámi és így tovább, minden csirkemell réteg alá kanalazunk egy kis tartármártást, ne felejtsük el, hogy bőségesen hagyjunk a tetejére is belőle. A végén rá szórjuk a lereszelt sajtot, rátesszük a jénai tetejét körülbelül 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a jénai tetejét és még 10 perig sütjük addig amíg meg nem pirul a sajt.
Rizzsel tálaljuk! Jó étvágyat!
Ezt az ételt sok féle képen lehet variálni, megbolondíthatjuk füstölt sajttal ki is hagyhatjuk belőle a sonkaszalámit... tudjátok csak Ízlés szerint!