BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Aranygaluska

2015. január 25. 10:49 - viknya

Aranygaluska

Mai napi menü: Cukorborsó-leves és Aranygaluska!!!

Mai nap jelmondata: Nem mindig kell hús!!!!! <3

"Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojássárája
  • 4 dkg olvaszott margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • késéhegynyi só
  • A töltéshez:
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • A vaníliasodóhoz:
  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • cukor

Elkészítés:

1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a maradék cukrot, a sót. Félig összedolgozzuk (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzádjuk az olvasztott margarint. Pár percig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Rétegenként megszórjuk a cukozott darál dióval és mazsolával, citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük. Még kb. 20 percig kelesztjük, addig bemelegszik a sütő. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk.

A vaníliasodóhoz 1 csomag vaníliás pudingot ízlés szerint cukorral 1 liter tejjel megfőzünk."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr647106837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása