Ebből az aranygaluska receptből dolgoztam, sokkal bonyolultabbnak gondoltam... bár néha részletesebben is le lehetne írva mit is kell csinálni.
Tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 2 tojássárgája (végén + 1 egész tojás)
- 4 dkg olvasztott margarin
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 2,5- 3 dl tej
- teáskanál só
Kovászt készítünk, langyos tejbe elkeverünk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, akkor van kész amikor "felfut" (feljön a tetejére az élesztő). Majd a lisztet, a 2 tojás sárgáját, maradék cukrot és a sót összedolgozzuk. Amikor nagyjából összeáll a felolvasztott margarint apránként hozzáadjuk, lisztet szórunk rá, pihentetjük és megvárjuk, hogy kétszeresére dagadjon.
Addig megcsinálhatjuk a vaníliasodót és a diós tölteléket!
Vaníliasodó hozzávalói:
- 1 liter tej
- 1 csomag vaníliás puding
- cukor ízlés szerint
- fél citrom reszelt héja
A még hideg tejbe elkeverjük a vanília pudingot majd feltesszük a főni, használhatunk 2-3 dl-rel több tejet is akkor sokkal folyékonyabb lesz az állaga. Ízlés szerint rakunk bele cukrot és reszelünk bele egy kis citrom héját.
Töltelék hozzávalói:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
Felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a diót, cukrot, fél citrom reszelt héját!
Egy tepsit vagy jénai tálat kivajazunk, evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát, szintenként beletesszük a tölteléket. A tészta alapanyagai közül meg maradt 2 tojás fehérje ahhoz hozzáteszünk még egy tojást felverjük, és bekenjük a tetejét. Körülbelül 30 perc alatt készre sütjük!
1200-1600 Ft-ból kihozható!
Tudjuk, csak...
...Ízlés szerint...