BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Aranygaluska

2015. január 29. 12:14 - viknya

Ebből az aranygaluska receptből dolgoztam, sokkal bonyolultabbnak gondoltam... bár néha részletesebben is le lehetne írva mit is kell csinálni.

Tészta hozzávalói:aranygaluska.jpg

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojássárgája (végén + 1 egész tojás)
  • 4 dkg olvasztott margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 2,5- 3 dl tej
  • teáskanál só

Kovászt készítünk, langyos tejbe elkeverünk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, akkor van kész amikor "felfut" (feljön a tetejére az élesztő). Majd a lisztet, a 2 tojás sárgáját, maradék cukrot és a sót összedolgozzuk. Amikor nagyjából összeáll a felolvasztott margarint apránként hozzáadjuk, lisztet szórunk rá, pihentetjük és megvárjuk, hogy kétszeresére dagadjon.

Addig megcsinálhatjuk a vaníliasodót és a diós tölteléket!

Vaníliasodó hozzávalói:

  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • cukor ízlés szerint
  • fél citrom reszelt héja

A még hideg tejbe elkeverjük a vanília pudingot majd feltesszük a főni, használhatunk 2-3 dl-rel több tejet is akkor sokkal folyékonyabb lesz az állaga. Ízlés szerint rakunk bele cukrot és reszelünk bele egy kis citrom héját.

Töltelék hozzávalói:

  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja

Felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a diót, cukrot, fél citrom reszelt héját!

Egy tepsit vagy jénai tálat kivajazunk, evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát, szintenként beletesszük a tölteléket. A tészta alapanyagai közül meg maradt 2 tojás fehérje ahhoz hozzáteszünk még egy tojást felverjük, és bekenjük a tetejét. Körülbelül 30 perc alatt készre sütjük!

1200-1600 Ft-ból kihozható!

 nyersteszta.jpgsodo.jpgtoltelek.jpgnyersaranygaluska.jpg

Tudjuk, csak...

...Ízlés szerint...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr697110697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása