BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Cukorborsó leves

2015. január 29. 12:42 - viknya

Cukorborsó leves

Hozzávalók:p_20150125_144419.jpg

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 3-4 db kisebb sárgarépa
  • 20 dkg cukorborsó
  • vegeta, só, pirospaprika, csipetnyi cukor

Zöldségeket megpucolom, sárgarépát karikákra vágom többi zöldséget én egyben szoktam hagyni. Cukorborsót kevés olajon, egy csipet cukorral és sóval megdinsztelem (fagyasztottnál amíg ki nem engedi a levét), közben hozzáadom a zöldségeket. Amint elfőtte a levét (pár perc) leveszem a tűzről, és hozzáadok egy kis pirospaprikát. Majd felöntöm vízzel és felrakom főni. Megvárom még felforr és ízlés szerint sózom illetve vegetázom.

Míg fő elkészítem a galuskát, 1 egész tojást összekeverek sóval és liszttel (nokedli állagúnak kell lennie).

Ha megfőttek a zöldségek kiskanállal beleszaggatom a forrásban lévő levelesbe, amint feljön a tetejére .a galuska már kész is van! Tálalás előtt kiveszem a hagymát és az egészben hagyott fehérrépát!

600-800 Ft-ból kihozható!p_20150125_134335.jpgp_20150125_135651.jpgp_20150125_144233.jpg

.....Ízlés szerint....

 

Szólj hozzá!
Címkék: RecepteK ÉteleK

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr587120311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása