Cukorborsó leves
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 db fehérrépa
- 3-4 db kisebb sárgarépa
- 20 dkg cukorborsó
- vegeta, só, pirospaprika, csipetnyi cukor
Zöldségeket megpucolom, sárgarépát karikákra vágom többi zöldséget én egyben szoktam hagyni. Cukorborsót kevés olajon, egy csipet cukorral és sóval megdinsztelem (fagyasztottnál amíg ki nem engedi a levét), közben hozzáadom a zöldségeket. Amint elfőtte a levét (pár perc) leveszem a tűzről, és hozzáadok egy kis pirospaprikát. Majd felöntöm vízzel és felrakom főni. Megvárom még felforr és ízlés szerint sózom illetve vegetázom.
Míg fő elkészítem a galuskát, 1 egész tojást összekeverek sóval és liszttel (nokedli állagúnak kell lennie).
Ha megfőttek a zöldségek kiskanállal beleszaggatom a forrásban lévő levelesbe, amint feljön a tetejére .a galuska már kész is van! Tálalás előtt kiveszem a hagymát és az egészben hagyott fehérrépát!
600-800 Ft-ból kihozható!
.....Ízlés szerint....