Sütőtök "édesen és sósan"
Nem vagyok oda a sütőtökért, nagyon nem... DE! Egészséges!!!
Olyan finom illata van sütésnél, nekem olyan érzésem van ezzel a zöldséggel mint a sárgadinnyével nyáron finomabb az illata mint az íze.
A receptet sajnos nem találtam meg ahonnan az ötletet vettem.
Hozzávalók 2 személyre:
- Fél sütőtök
- Fél fej fokhagyma
- Zöld fűszerek (petrezselyem, majoranna, kakukkfű)
- Só, bors
- Méz
A tököt felcikkezzük, fokhagymát megpucoljuk gerezdeket összenyomjuk vagy lereszeljük. Az összenyomott gerezdeket a cikkek tetejére tesszük sóval, borssal, és a zöld fűszerekkel. Én mindig beirdalom a cikkek tetejét és abba teszem bele az összenyomott fokhagyma gerezdeket. Még rácsepegtettek egy kis olívaolajat és mehet be a sütőbe.
A sütőtök a magas cukor tartalma miatta édeskés, erre ráerősíthetünk egy kis mézzel, ugyan csak sütés előtt csepegtetünk rá egy keveset. Ízlés szerint akár a tálalásnál is kitehetünk mellé még mézet.
Gyors, egyszerű nagyszerű és nagyon finom eltűnik a tök semlegessége! 800-1000 Ft!