Dédmamám-féle krumpli gombócnál nincs is jobb!!!
Előre szólók, hogy nagyon melós! De minden egyes ráfordított percet megér!
Hozzávalók:
- 4 nagy szem krumpli (kb 3/4 kg)
- 2 tojás
- 1 evőkanál zsiradék (zsír vagy vaj)
- liszt (amennyit a krumpli felvesz)
- 1 fej vöröshagyma
- só, pirospaprika
Megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit meg vöröshagymát. Feltesszük főni a krumplit, addig megdinszteljük olajon a hagymát amibe ízlé szerint rakunk egy kis sót meg pirospaprikát.
A megfőtt krumplit a zsiradékkel és egy kis sóval meghintve "összetörjük", a tál oldalára terítjük, megvárjuk míg kihűl. (Érdemes már előző nap ezt a részét előkészíteni.)
Kihűlt összenyomott krumpliba tesszük a 2 tojást meg annyi lisztet amivel összeáll a tészta. Sóval ízesítjük. Gombócokat csinálunk belőle, forrásban lévő vízben megfőzzük majd a pirospaprikás dinsztelt hagymába forgatjuk őket.
Tejföllel tálaljuk!
Mi sült húshoz szoktuk köretként enni, de egytálételnek és tökéletes és nagyon laktató, ráadásul nem is drága. Eltér a megszokottól! 600-800 Ft-ból simán kihozható!
Tudjuk már....
minden csak Ízlés szerint....