BoSSzorkánykonyha, avagy ahogy én látom...

Krumpli gombóc- Dödölle másképp

2015. január 17. 16:33 - viknya

Dédmamám-féle krumpli gombócnál nincs is jobb!!!

Előre szólók, hogy nagyon melós! De minden egyes ráfordított percet megér!

Hozzávalók:krumpligomboc.jpg

  • 4 nagy szem krumpli (kb 3/4 kg)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál zsiradék (zsír vagy vaj)
  • liszt (amennyit a krumpli felvesz)
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, pirospaprika

Megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit meg vöröshagymát. Feltesszük főni a krumplit, addig megdinszteljük olajon a hagymát amibe ízlé szerint rakunk egy kis sót meg pirospaprikát.

A megfőtt krumplit a zsiradékkel és egy kis sóval meghintve "összetörjük", a tál oldalára terítjük, megvárjuk míg kihűl. (Érdemes már előző nap ezt a részét előkészíteni.)

Kihűlt összenyomott krumpliba tesszük a 2 tojást meg annyi lisztet amivel összeáll a tészta. Sóval ízesítjük. Gombócokat csinálunk belőle, forrásban lévő vízben megfőzzük majd a pirospaprikás dinsztelt hagymába forgatjuk őket.

Tejföllel tálaljuk! gombocjo.jpg

Mi sült húshoz szoktuk köretként enni, de egytálételnek és tökéletes és nagyon laktató, ráadásul nem is drága. Eltér a megszokottól! 600-800 Ft-ból simán kihozható!

Tudjuk már....

minden csak Ízlés szerint....

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: RecepteK ÉteleK

A bejegyzés trackback címe:

https://bosszorkanykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr147082549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása